Skip to content

Acne Behandeling

Hier geniet u van een persoonlijke en doelgerichte acnebehandeling.

ACNE
Acne vulgaris, meestal kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Bijna iedereen in de puberteit krijgt wel in meer of mindere mate met deze aandoening te maken. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan vergallen.

 

Maar wat is dan de beste behandeling voor mij?!

Hoewel de behandelingsmogelijkheden voor acne de laatste jaren enorm zijn toegenomen, blijft acne een aandoening met een chronisch karakter. Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen.
Zelfs de lichtere vormen van acne vereisen vaak langdurige aandacht. Acne kan niet altijd worden genezen. Wel lukt het meestal ervoor te zorgen dat de acne “rustig” wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk vanzelf overgaat.

Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet. Wanneer de ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan is de behandeling anders dan wanneer het vooral om mee-eters gaat.

De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd en geslacht, bepalen met welk anti-acne middel zal worden gestart. De behandeling van acne heeft altijd even tijd nodig om effect te sorteren. Veelal duurt het minstens 1 tot 3 maanden voordat een bevredigend resultaat is bereikt.

Heeft u last van acne? Bel voor een afspraak en wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Acnebehandelingen worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars

70% van deze behandelingen wordt vergoed door uw zorgverzekering. ​