Celzouten

 

Celzouten volgens Dr. Schüssler

Een van de mensen die zich in de negentiende eeuw intensief bezighield met mineralen in het menselijk lichaam, was dr. Wilhelm Heinrich Schüssler. Zijn onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van een eigen geneeswijze die werkt met de mineraalzouten (celzouten) zoals die in het lichaam aanwezig zijn.

Dr. Schüssler was een homeopathische arts. Hij zocht naar een eenvoudige geneeswijze en ging daartoe storingen, die wij ziektes noemen, grondig onderzoeken. Hij ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren zijn. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel. Schüssler kwam tot het inzicht dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam ontstaat door het aanvullen van deze tekorten. Hij ging zelfs verder: "Om schade te voorkomen en om de celzouten direct opneembaar voor de cellen te maken, moeten ze gepotentieërd (verdund) worden".

De celzouten volgens dr. Schüssler bevatten zodanig verdunde (verwreven) mineraalzouten dat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden. Mineraalzouten, die onverdund gegeven worden, kunnen voor het lichaam een belasting vormen, zoals geconcentreerde calcium-, magnesium- of ijzersupplementen. Als deze te lang worden ingenomen, kan dit mogelijk leiden tot ongewenste bijwerkingen, omdat het lichaam de stoffen niet goed kan verwerken en deze bijvoorbeeld in de vorm van nierstenen afzet. Verdunde mineralen kunnen echter zonder problemen door het lichaam in de cellen worden opgenomen. De celzouten kunnen door uiterst kleine openingen in de celwand heen. Door de verdunning is het bovendien onmogelijk om te veel van deze mineralen binnen te krijgen. Ter vergelijking: in 1 liter mineraalwater bevindt zich ongeveer 1000 mg (= 1 g) aan opgeloste mineralen. Als iemand een zelfde hoeveelheid aan Schüssler-celzouten in D6 verwrijving wil innemen, dan moet diegene 1 ton (= 1000 kg) celzout-tabletten innemen. In het verdunnen ligt ook de werking van de Schüssler-mineralen besloten. Door het verdunnen kunnen ze direct worden opgenomen in de cel en hoeven ze niet door het proces van de stofwisseling. De aanvulling van de tekorten is het belangrijkste werkingsprincipe. De mineraalzoutmoleculen kunnen, omdat ze in de melksuiker als afzonderlijke moleculen beschikbaar zijn, direct door het lichaam opgenomen en gebruikt worden. Let wel op dat de celzouten gemaakt zijn met lactose en niet met magnesiumstearaat. Het magnesiumstearaat blokkeert namelijk de opname van de celzouten wanneer je er drie per dag of meer inneemt.

Heeft u belangstelling voor de celzouten?

Samen kunnen we kijken welke celzouten u tekort komt en deze aanvullen.

Voor informatie over de celzouten 1 t/m 27 kunt u terecht op www.celzouten.com of kunt u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naar Boven